Spaanse politie schiet Britse crimineel dood

De 37-jarige Sean Hercules (foto) is aan de Costa del Sol tijdens een vuurgevecht doodgeschoten door de Spaanse politie. Hercules, oorspronkelijk afkomstig uit Leeds, was eerder veroordeeld voor onder andere overvallen, wapenbezit en drugshandel. Hercules werd doodgeschoten bij een hotel in Estepona, een kustplaats westelijk van Marbella. 

De schietpartij vond plaats nadat Hercules betrokken was bij een verkeersongeval in Puerto Banús, bij Marbella. Omstanders zagen hoe de Brit er na het ongeluk vandoor ging. Ze attendeerden de politie er op dat Hercules een vuurwapen bij zich had.

Vuurgevecht

Dezelfde dag wist de Guardia Civil de Engelsman te traceren in hotel Residence Autosole in Estepona. Toen de agenten bij het hotel arriveerden zou Hercules het vuur op hen hebben geopend. In het vuurgevecht dat daarop volgde kwam de Brit om het leven. Nadat hij was uitgeschakeld vond de politie twee vuurwapens met munitie bij het slachtoffer. Of er ook agenten gewond zijn geraakt, is niet bekend gemaakt.

Dubbelloops jachtgeweer

Hercules was verschillende malen veroordeeld. Zo werd hij in 2001 gepakt voor een overval op een postkantoor in Engeland. Vijf jaar later schoot hij bij een nachtclub een man neer met een dubbelloops jachtgeweer. Het slachtoffer, dat werd geraakt door 250 kogeltjes, overleefde wonderwel. Hercules kreeg daarvoor zes jaar cel.

Liquidatie

Hercules is de tweede crimineel die binnen een maand is doodgeschoten in Estepona. Op 20 augustus werd een 34-jarige Spanjaard geliquideerd toen hij in de vroege ochtend thuiskwam. Hij werd doodgeschoten door een man die er op de fiets vandoor ging.