Spaanse politie: twee moorden Costa de Sol opgelost (UPDATE VIDEO)

De Nationale Politie in Spanje zegt dat er vrijdag negen mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee recente moorden: die op de Spaanse crimineel “Maradona” die na de heilige communie van zijn zoontje bij een kerk werd doorzeefd, en één in Estepona. Het zijn deels Zweedse verdachten.

Netwerk

De politie spreekt over een netwerk dat op verzoek huurmoorden uitvoerde. Vijf mensen zijn gearresteerd in de provincie Málaga en vier in de Zweedse stad Malmö. De organisatie zou worden geleid door twee broers en hun vriendinnen.

De verdachten zijn tussen 24 en 64 jaar oud, zeven mannen en twee vrouwen. Ze word verdacht van twee moorden, lidmaatschap van een criminele organisatie en onder meer valsheid in geschrifte. De verdachten zouden vooral Denen en Zweden zijn.

Kerk

Het onderzoek loopt al sinds 25 maart van dit jaar. Op die dag is er een voertuig gestolen dat later is gebruikt bij de brandstichting in een fitnesscentrum van het latere slachtoffer David Ávila (36, alias “Maradona”). Ávila was een drugshandelaar die later dat voorjaar op 12 mei werd doodgeschoten voor een kerk in San Pedro de Alacántara, bij Marbella.

De politie zegt dat op de dag van de brandstichting in de fitnessruimte ook een strandtent in Estepona in brand werd gestoken, vermoedelijk door dezelfde verdachten, wat mislukte. Dat restaurant was van een compagnon van Ávila.

Op 20 augustus schoot een onbekende, die weg wist te komen op een fiets, een man dood voor zijn huis in Estepona. Ook die moord zou door de nu aangehouden verdachten zijn gepleegd. Het gebeurde in de buitenwijk El Campanario. Het slachtoffer die als “El Zocato” bekend stond was aan he einde van de nacht thuis aangekomen.

Er zijn 13 doorzoekingen geweest. Daarbij zijn wapens, ruim 4.000 euro aan cash en dure horloges, onder meer één met diamanten met waarde van 250.000 euro, in beslag genomen.

De politie meldt geen verband met het onderzoek naar de liquidatie van een Zweedse crimineel in Mijas, waarvoor recent ook in Zweden en in Spanje arrestaties waren.

Zie ook:

Geweld Marbella: geruchten over een diefstal van 400 kilo cocaïne

Fransman geliquideerd in buitenwijk Marbella

‘Schutter Torremolinos had een dik postuur’ (VIDEO)

Twee bomaanslagen bij Marbella

Zomer met geweld aan de Costa del Sol