Spanje: 13 jaar geëist tegen Duitse Hells Angels-baas (VIDEO)

Tegen de Duitse Hells Angels-baas Frank Hanebuth (54) is voor een rechtbank in Madrid 13 jaar cel geëist. Hanebuth is al jaren verwikkeld in een rechtszaak waarin hij wordt beschuldigd van onder meer afpersing, drugshandel, mensenhandel, ontvoering, witwassen en het vormen van een criminele organisatie.

298 jaar cel

Met hem staan in de zaak nog 45 andere verdachten terecht. Tegen twee van hen was de eis nog veel hoger: ruim 38 jaar en 33 jaar jaar cel, ook wegens levensdelicten. in totaal is er ruim 298 jaar cel geëist.

Playa de Palma

De groep zou tussen 2009 en 2013 actief zijn geweest in Playa de Palma op Mallorca. Hanebuth, uit Hannover, gold toen als één van de meest invloedrijke Hells Angels in Europa. Hij werd aangehouden met 23 anderen personen, van Duitse, Turkse, Luxemburgse en Spaanse nationaliteit, onder hen twee politieagenten.

Vakantie

In 2015 kwam Hanebuth tegen een borg van 60.000 euro vrij. Hij mocht sindsdien met rechtelijke toestemming en onder voorwaarden Spanje uitreizen. Zo kon hij dat jaar onder toeziend oog van de media Duitsland inreizen per verlengde limousine voor een korte vakantie (zie video onder vanaf 6’10”).

De vraag is nu of de echters net zo overtuigd zijn als de Spaanse justitie, Duitse kranten speculeerden in 2015 op vrijspraak omdat zij het Spaanse dossier niet sterk genoeg achtten.