Spanje vreest Nederlandse MC’s

De Spaanse justitie heeft gewaarschuwd voor de toenemende aanwezigheid van Nederlandse en Duitse motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah, No Surrender en de Bandidos. Uit een rapport in handen van het Spaanse blad El País blijkt dat er steeds meer leden van deze clubs in Spanje zijn, die ondernemingen opzetten om onder meer drugsgeld uit Nederland en Duitsland wit te wassen.

Satudarah was de eerste MC dat vaste voet aan de grond kreeg in Spanje, met zes chapters in Catalonië, Madrid, Galicië en Andalusië. De leden zouden voornamelijk de Nederlandse nationaliteit hebben.

160 leden van No Surrender

De Satudarahleden in Spanje zouden bedrijven hebben opgezet in de horeca, autohandel en de vastgoed. Bij de bedrijven zouden alleen motorclubleden betrokken zijn en er zou geld worden witgewassen dat in Nederland illegaal is verdiend.

De Spanjaarden waarschuwen ook voor No Surrender. In Spanje zouden zich 160 leden van Satudarah hebben afgescheiden en zijn aangesloten bij de nieuwe Nederlandse motorclub. Spanje hoopt op elk vlak samen te kunnen werken met de Nederlandse politie om de motorclubs aan te pakken.