Spanning gemeente Kerkrade en Hells Angels loopt op

De gemeente Kerkrade heeft afgelopen week een clubavond in het clubhuis van de Hells Angels beëindigd. Volgens de gemeente waren de vergunningen niet in orde, waarna dinsdagavond agenten met honden bij de motorclub naar binnen gingen, en de Hells Angels het pand uitzetten.

Dat meldt De Telegraaf afgelopen week. Ooggetuigen vertellen in de krant hoe de omgeving van het clubhuis met politielinten werd afgezet. Volgens de burgemeester mag het pand niet worden gebruikt voor clubavonden van de Hells Angels.

Er zijn al langer spanningen tussen de gemeente en de Hells Angels in de Limburgse stad. De burgemeester hing onder meer camera’s op op de Markt na een opstootje in een kroeg waar leden van de motorclub bij betrokken waren. Daarna besloten de Hells Angels het pand te betrekken waar ze afgelopen week werden uitgezet.

OM legde beslag op pand

Het pand was eigendom van vastgoedhandelaar Joep J., die verdacht wordt van grootschalige fraude. Het OM heeft daarom beslag op het pand gelegd, maar J. verkocht het desondanks aan de Hells Angels. Hij heeft de sleutel overgedragen en de motorclub heeft het pand al een tijdje geleden betrokken.

De gemeente heeft nu geconstateerd dat de Hells Angels daadwerkelijk het pand gebruikt wordt door de motorclub, terwijl de vergunningen niet in orde waren. Volgens de burgemeester wordt nu bekeken welke constateringen zijn gedaan’ door het team dat de inval heeft uitgevoerd.