‘Sparta-spelers Beugelsdijk en Meijers betrokken bij illegaal gokbedrijf’

Sparta-spelers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers zouden aandelen hebben gehad in het illegale gokbedrijf Edobet. Dat schrijft het AD, dat koopcontracten en banktransacties heeft ingezien. Ook andere voetballers zouden grote bedragen hebben overgemaakt naar Edobet. AZ-speler Jordy Clasie zou in totaal 30.000 euro hebben overgemaakt naar een rekening van Edobet.

Pensioenfonds

Volgens het AD is de betrokkenheid van profvoetballers bij Edobet vele malen groter dan aanvankelijk werd aangenomen. Beugelsdijk en Meijers zouden respectievelijk 1 en 2 procent aandelen van de illegale goksite hebben gekocht. Het aandeel van Beugelsdijk zou volgens afspraak na zijn profcarrière worden uitbetaald via het speciale pensioenfonds voor profvoetballers.

Freddy S.

Voormalig internationals Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn vorig jaar als getuige gehoord over Edobet, die door Freddy S., een zoon van de verdachte Haagse drugscrimineel Piet S. zou zijn gerund. Kuijt en Sneijder werden gehoord, omdat zij genoemd werden als deelnemers aan de goksite. Kuijt bekende zelf een tijd met grote bedragen, tot 25.000 euro, te hebben meegespeeld, zoals uit het dossier naar voren kwam.

De politie kreeg door het hacken van de beveiligde chatdienst Encrochat inzage in gesprekken op de telefoon van Piet S. Die wezen erop dat zijn zoon bezig was met het opzetten en runnen van het vorig jaar opgeheven Edobet.