Spectaculaire bankroof in hartje Antwerpen

In Antwerpen is dit weekeinde een vestiging van de BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei beroofd. De bankrovers kwamen via twee tunnels in de kluizenzaal van de bank terecht. Er is geen spoor van de daders. De omvang van de buit is nog niet bekend.

De bankroof vond op zondagochtend in alle stilte plaats en werd later die dag ontdekt door het beveiligingsbedrijf van de bank. De beveiligers zagen een gat in de vloer van de kluizenzaal. De opening – net groot genoeg om een volwassen persoon door te laten – leidde naar een tunnel die uitkwam op een rioolbuis.

300 meter

Onderzoek van de politie leerde dat 300 meter verderop in de rioolbuis ook een tunnel was gegraven. Die leidde naar de kelder van een woning in de Nerviersstraat. De bankovervallers hebben dus eerst een tunnel gegraven vanuit de kelder in de Nerviersstraat. Die leidde naar een rioolbuis. Via de rioolbuis hebben de rovers 300 meter verderop een tunnel tot onder de kluizenzaal gegraven. Totaal zijn er dus twee verschillende tunnels gegraven. Beide waren zo’n 4 meter lang.

Onduidelijkheid

Over de buit is nog veel onduidelijkheid. Er lijken verschillende kluizen van particulieren opengebroken te zijn, maar hoeveel en wat er is buitgemaakt is niet helder. De bewoners van het pand aan de Nerviersstraat worden verhoord door de politie.

In het boek De man die de Eiffeltoren verkocht staan ook enkele verhalen over bizarre bankovervallen.