‘Liquidatie’ blijkt noodlottig ongeval (UPDATE2)

De onthoofding van een man, waarvan gisteren beelden op sociale media verschenen, blijkt een gruwelijk, noodlottig ongeval te zijn. De man kwam met zijn hoofd tegen een hoogspanningskabel en werd geëlektrocuteerd (foto boven). Omdat hij verstrikt raakte in de kabel, stond hij minutenlang onder stroom en werd hij daardoor onthoofd.

Feller

Gisteravond verscheen in een landelijke krant aanvankelijk spectaculaire headlines, als zou de man geliquideerd zijn  omdat hij op 2 september op Curaçao “Genna” Feller zou hebben doodgeschoten. Crimesite kreeg de beelden ook aangeboden, zowel foto’s als een video, maar met de informatie dat het een ongeval betrof. Op de video is duidelijk te zien, dat de man op gruwelijke wijze om het leven komt door een ongeluk.

Aangepast

Voor de liquidatie-theorie bleek ook geen enkele bevestiging te vinden. Vanmiddag heeft de krant die dit nieuws meldde, de kop en tekst ook aangepast. De mogelijkheid dat het een tragisch ongeval betreft, wordt nu ook gemeld. Ook Het Parool heeft een artikel verwijderd waarin gesuggereerd werd dat het een liquidatie op Curacao betrof.

Update

Uit onderzoek van Crimesite is verder gebleken dat de gebeurtenis waarschijnlijk op de Dominicaanse Republiek plaats vond. Op één van de foto’s is een auto met Dominicaans kenteken (letter en 6 cijfers) te zien. Op Curacao komen geen 6-cijferige kentekens voor.

Update 2

De politie Amsterdam bevestigt op Twitter dat het om een noodlottig ongeval gaat en niets met de liquidatie van Feller te maken heeft.

 

Zie ook:

Alle berichten over de zaak rond Feller en een mogelijke rip van 400 kilo cocaïne.