Speedboot en auto’s in beslag genomen

De politie heeft donderdagmorgen doorzoekingen verricht op vijf verschillende locaties in Vlijmen, Lith, Ammerzoden en Heusden. Daarbij zijn onder andere financiële administratie en een speedboot en twee auto’s in beslag genomen. 

Paardenstal

Ook werd beslag gelegd op een chalet van de 52-jarige verdachte uit Vlijmen op een recreatiepark in Lith. Dit chalet was één van de locaties waar een doorzoeking plaats vond. Verder werden de woning van de verdachte, een nabijgelegen paardenstal en –weide en een tweetal winkels van zijn partner in Heusden en Ammerzoden doorzocht. Deze vrouw is eveneens verdachte in dit onderzoek. Gespecialiseerde zoekteams van defensie hebben de politie geassisteerd bij de doorzoeking van de woningen en de paardenstal.

Witwassen

De man en de vrouw worden verdacht van witwassen maar ze zijn niet aangehouden. Tijdens de doorzoekingen werden diverse gegevensdragers en overige administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd een zogenoemd conservatoir beslag gelegd op een speedboot, twee auto’s, diverse bankrekeningen en een chalet, enkele duizenden euro’s contant geld, twee elektrische fietsen, een TV en enkele stukken bijzonder gereedschap.