Speler Amsterdam Crusaders bekent cokesmokkel

Kevin B., linebacker van de American footballclub Amsterdam Crusaders, heeft bekend dat hij cocaïne naar Engeland heeft gesmokkeld. Dat heeft een betrouwbare bron in Engeland aan Crimesite gezegd. Zijn rechtszaak zou deze week beginnen, maar is door zijn schuldbekentenis uitgesteld naar september.  

Vorig jaar december werd B. met 12 kilo coke op Biggin Hill Airport in Engeland gepakt. Kevin B. was op 27 december 2016 op een klein vliegveldje bij Breda in een zakenvliegtuigje gestapt met bestemming Londen. In zijn tas: zes pakketten cocaïne van elk twee kilo. Twaalf kilo totaal dus. Straatwaarde in Engeland: zo’n 1,6 miljoen euro.

Beveiliging opgevoerd

Biggin Hill Airport is een vliegveldje in het zuidoosten van Londen dat voornamelijk gebruikt wordt voor privé vluchten. Wat B. dan niet weet is dat Biggin Hill Airport de beveiliging van het vliegveld heeft opgevoerd. De Engelsen zijn zich inmiddels bewust van het gemak waarmee smokkelwaar via kleine luchthavens het land binnen komt. Er is met name flink geïnvesteerd in de opsporing van drugs, onder andere via speurhonden. Daardoor loopt de American Football-speler die dag met zijn twaalf kilo tegen de lamp.

Zes tot twintig jaar

De Engelse justitie bestempelt de smokkel van B. als een zogenaamd Categorie-A drugsmisdrijf waarop zes tot twintig jaar staat. Zeker nu de 31-jarige B. schuld heeft bekend lijkt het erop dat zijn carrière als American football-speler voorbij is. Kevin B. was ook international van de Dutch Lions (het nationale team). Zoals het er nu naar uitziet, speelde B. op 8 oktober 2016 voorlopig zijn laatste wedstrijd. De interland tegen Polen werd door de Dutch Lions overigens kansloos verloren met 42 – 14.

Eerder bericht: American footballer vast om 12 kilo coke