‘Spijt dat ik Willem niet heb vermoord’

De ondergedoken Astrid Holleeder (1965) zegt in dagblad Trouw dat ze er spijt van heeft haar broer Willem nooit te hebben vermoord. In de krant vertelt ze in een interview over haar leven aan de hand van de tien geboden.

Opa en vader

Ze vertelt dat ze seksueel is aangerand door haar opa en ze beschrijft opnieuw hoe haar vader haar mishandelde en dronk:

Ik heb die man extreem gehaat. Ik heb niet één positieve ervaring met mijn vader gehad. Nu weet ik wie hij was. Mijn vader was niet iemand die nu eenmaal te veel dronk en dan vervelend werd, hij had een diepe, psychiatrische stoornis.

Broer

Een ruime maand voor aanvang van de rechtszaak tegen haar broer zoekt Astrid Holleeder na twee boeken en ettelijke interviews in kranten opnieuw de publiciteit. Ze zegt onder meer:

Ik heb er nog steeds spijt van dat ik Wim niet heb vermoord. De dood is namelijk veel humaner dan voor de rest van je leven opgesloten te moeten zitten. Wim heeft gezegd dat ik nu, vanwege mijn getuigenis tegen hem, als eerste moet worden omgelegd. Dat snap ik. Ik wist dat ik mijn doodvonnis tekende. Tegelijkertijd moest ik hem stoppen omdat hij niet alleen opdracht had gegeven voor de liquidatie van Cor (Van Hout) en vijf andere criminelen, maar ook dreigde Sonja’s kinderen te laten vermoorden. (…)

Wim is een lafaard. Hij laat anderen het vuile werk opknappen en maakt daarmee dus ook de levens van de opdrachtnemers kapot. (…)

Wim zal pas rusten als ik dood ben. En ik heb pas rust als hij er niet meer is. Ja, het lijkt nu wel tussen ons te gaan. Hij of ik. Zo ziet Wim het ook. Misschien is een shoot-out wel de beste oplossing: wij samen in één ruimte en dat je dan na afloop twee lijken weg kan dragen. Dan heb je die langslepende rechtszaak ook niet meer nodig. Is het gewoon in één keer allemaal afgelopen.

Willem Holleeder ontkent alle aantijgingen.

Op 5 februari is de eerste inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Amsterdam.

Zie de laatste berichten:

Rechtbank: Holleeder bijt de spits af in proces

Wie mag eerst: Holleeder of zijn zusjes?

OM eist opnieuw 18 miljoen van Holleeder

Dit verdient Astrid Holleeder aan haar broer

Veel oude bekenden in Dossier-Holleeder