Spoeddebat over primeur Crimesite

Vorige week hadden wij de primeur van de misdragingen van PVV-kamerlid Eric Lucassen en vanavond, na een turbulente week, werd premier Rutte op het matje geroepen door de Tweede Kamer. Oppositiepartijen vinden dat de geloofwaardigheid van het kabinet-Rutte wordt bedreigd. “Het kabinet hanteert een dubbele standaard. Het bepleit een harde aanpak van misdadigers, maar bagatelliseert de daden van de eigen coalitie.”

En de problemen voor de PVV zijn nog niet voorbij. Vandaag onthulden Powned en Geen Stijl dat het bedrijf waarvan kamerlid James Sharpe directeur was, in Hongarije een boete kreeg van de mededinginsautoriteiten wegens fraude. Het bedrijf blijkt ook tal van porno sites te runnen met klinkende namen als ‘Zwarte Sletjes’ en ‘Mijn Ex is een Hoer’. Sharpe ontkent.

Het debat met Rutte was het volgende hoofdstuk in een turbulente week waarin de beschuldigingen tegen Lucassen zich opstapelden, de PVV in een politieke spagaat kwam te zitten door de weigering van Eric L. om zijn zetel ter beschikking te stellen en Wilders uiteindelijk de beslissing nam om hem vrijwel al zijn  politieke taken af te nemen, maar hem wel te laten zitten in de kamer. Het leidde tot een felle confrontatie tussen Femke Halsema en Geert Wilders. Halsema zei dat Wilders kiest voor een harde lijn, behalve voor PVV’ers. Ze noemde 7 PVV-Kamerleden die in opspraak waren geraakt. Wilders zei dat ze zijn fractie beschadigt zonder bewijs te hebben. “Alsof mijn halve fractie uit criminelen bestaat. Dat is niet zo”, aldus Wilders.

De voormalige buren van Lucassen zijn intussen weer woedend over de reactie van Wilders op de kwestie. In het programma Uitgesproken kwamen vanavond Johan Veldmeijer en het echtpaar Spaansen uit Haarlem opnieuw aan het woord.


Bekijk de video in andere formaten.

 Lees ook onze eerdere artikelen over de affaire Lucassen:

PVV kamerlid bedreigde buurtgenoten

Affaire Lucassen: de TV beelden

Nieuwe feiten in affaire Lucassen

Lucassen schaamt zich diep

Lucassen blijft gewoon in de Tweede Kamer