Spookrijdende auto crasht na politieachtervolging op A27 (UPDATE)

Op de A27 bij Nieuwendijk, in Noord-Brabant, is zondagochtend een auto gecrasht na een achtervolging door politie. De politie zegt dat de auto bij die achtervolging op zeker moment tegen het verkeer in ging rijden. Twee van de drie inzittenden van de auto zijn met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De derde persoon is aangehouden door de politie. De twee in het ziekenhuis zijn ook aangehouden.

De oprit van de A27 bij Nieuwendijk en ook de A27 zelf werd door de politie enige tijd afgesloten voor onderzoek.

Rond 06.00 kreeg de meldkamer van de politie-eenheid Zeeland–West-Brabant een melding van een achtervolging. Het voertuig viel agenten van de Landelijke Eenheid op de A2 al op in verband met hun hoge snelheid.

Agenten van de eenheid Rotterdam zouden het voertuig in Hank controleren maar na een korte stop besloot de bestuurder er toch met hoge snelheid vandoor te gaan.

Politieauto’s van team Dongemond in Brabant sloten aan bij deze achtervolging. Het voertuig reed op dat moment met hoge snelheid op de A27 in de verkeerde richting en crashte uiteindelijk in een bocht ter hoogte van Nieuwendijk.