Spookwoning met blokken coke en vuurwapens

In een woning aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West heeft de politie dinsdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid vuurwapens, explosieven en cocaïne aangetroffen. Een 47-jarige man is aangehouden. In de woning stond niemand ingeschreven.

Spookbewoning

De verdachte is na zijn aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nu in voorlopige hechtenis.

De politie voert regelmatig controles uit om spookbewoning tegen te gaan: woningen waar niemand staat ingeschreven die gebruikt worden door criminelen.

Bij aanbellen deed een man open die in eerste instantie geen bijzondere indruk maakte. Op enig moment zagen de politiemensen dat er toch iets niet klopte. Wat dat was vertelt de politie niet, maar de verdachte werd daarop aangehouden.

Blokken

In overleg met de officier van justitie en de rechter-commissaris is toen besloten een doorzoeking te doen. Tijdens de doorzoeking werden onder andere blokken cocaïne, een tas met vijf handgranaten en een hoeveelheid explosieven met verschillende ontstekers aangetroffen.

Tijdens het verdere onderzoek troffen de rechercheurs automatische vuurwapens, verschillende soorten pistolen met bijbehorende munitie en ruim een halve ton aan contant geld aan, deze goederen werden in beslag werden genomen. Bij nader onderzoek wordt nagegaan of de vuurwapens al eerder bij misdrijven gebruikt zijn.

Het onderzoek gaat nog door en meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.