Spoor Rotterdamse moord leidt naar Amsterdam

In het onderzoek naar de moord op Ergin Başakçi wijzen volgens de politie steeds meer sporen richting Amsterdam en Diemen. Daarom doet de Rotterdamse politie deze week buurtonderzoek in Diemen en Amsterdam. Het Openbaar Ministerie looft 20.000 euro tipgeld uit.

Posters

Er worden posters neergezet op de plekken waar vluchtauto’s zijn gestopt en flyers worden uitgedeeld aan bewoners en voorbijgangers. Eerder was al duidelijk dat de gebruikte auto’s op de avond van de moord in Amsterdam, Delft en Diemen waren. Maar er is ook een analyse van PGP’s waar informatie uit is gekomen. Ook die waren op de avond van de moord in Amsterdam, Delft en Diemen.

Terras

De moord vond plaats op maandag 28 augustus 2017. Başakçi (42) werd in Rotterdam op het terras van een café doodgeschoten. Hij woonde in Hellevoetsluis, en was vader van twee tienerdochters.

Zonnedak

Op bewakingsbeelden is te zien dat bij de liquidatie een witte Volkswagen Polo met zwart zonnedak is gebruikt, die vlak na de moord een paar honderd meter verderop is achtergelaten en in brand gestoken. De daders gingen er in een grijze Kia Rio, die in de nacht van 3 op 4 september op de Griend in Diemen in brand
werd gestoken.

Reisbewegingen

De politie zegt dat uit de reisbewegingen van de Kia in combinatie met camerabeelden vaststaat dat de Kia op de avond van de moord al eerder met de witte Polo én vermoedelijk met een blauwe Volkswagen heeft rondgereden. De PGP’s laten dezelfde route zien als de gebruikte auto’s. Dit maakt de route en stopplekken van de daders nog aannemelijker.

Zie ook:

‘Slachtoffer liquidatie geen crimineel’