Spoor viervoudige moord Annecy loopt dood

De broer van Saad Al-Hilli, de man die met zijn vrouw en schoonmoeder omkwam bij de schietpartij bij het Meer van Annecy in september 2012, is door de Britse politie vrijgelaten. De broer zou een complot hebben gesmeed tegen zijn broer omdat zij ruzie over een erfenis van bijna een miljoen euro hadden. Bij de schietpartij kwam ook een fietser om het leven. De twee dochters van Al-Hilli overleefden het ternauwernood.

De broer, die in juni werd opgepakt, had een alibi voor de moord, maar de politie vermoedde dat hij anderen de opdracht had gegeven om de moord te laten plegen. De broer heeft altijd in alle toonaarden ontkend. Hij nam daarom onder meer vrijwillig deel aan een test met een leugendetector.

De Britse politie zegt dat het onderzoek onder leiding van de Franse justitie staat, maar er op dit moment geen onderzoek meer naar de broer wordt gedaan.

Regen aan kogels

De Brits-Iraakse Al-Hilli werd tijdens een vakantie in september 2012 met zijn vrouw en schoonmoeder door een regen aan kogels gedood. Hij zat met hen en zijn destijds 4-jarige dochter in zijn auto. De dochter wist ongedeerd te blijven omdat ze zich had verstopt onder de rok van haar moeder. Ze was zo bang dat ze uren nadat de moord was ontdekt, pas werd gevonden.

De andere dochter, destijds 7 jaar oud, lag zwaargewond buiten de auto. Zij was bewusteloos geslagen, waarschijnlijk met de kolf van het wapen, maar overleefde de schietpartij.

Fietser had ook ruzie

De fietser lag even verderop. De poltie vermoedt dat hij een toevallige voorbijganger was, en is doodgeschoten omdat hij heeft gezien wat er is gebeurd.

De fietser had echter ook problemen met zijn familie over een erfenis. Volgens de broer van Al-Hilli, die in juni werd opgepakt, moet het motief van moorden in die hoek worden gezocht. 'Er moet iets lokaal worden gezocht, de meeste misdaden hebben een lokale oorzaak.'

Getuigen zagen motorrijder

Wat dat betreft lijkt de broer een punt te hebben: het moordwapen is een oud vuurwapen dat in de jaren 30 door het Zwitserse leger werd gebruikt. In Zwitserland is het een gangbaar wapen, om dat militairen het wapen mogen houden als ze uit dienst treden. Het komt geregeld voor in wapencollecties. Het Meer van Annecy ligt bij de grens van Frankrijk naar Zwitserland.

De politie heeft nog weinig sporen over. Er wordt op dit moment gezocht naar een motorrijder die getuigen vlak na de schietpartij hebben zien wegrijden. Er is een compositietekening gemaakt, maar daar zijn nog maar weinig reacties op binnengekomen.