Sportschoolhouder vast voor hennepkwekerij

De 49-jarige sportschoolhouder Ronald B. uit Deurningen (Overijssel) is vanmorgen aangehouden. Hij wordt verdacht van het runnen van een hennepkwekerij en witwassen. B. is eigenaar van een kleine keten van sportscholen in het oosten van het land. Ook exploiteert hij een kartbaan in Duitsland. 

In een gezamenlijke actie van politie, gemeenten en de belastingdienst werd een hennepkwekerij van zo’n 600 planten opgerold. Ook werd de administratie van de Hengelose vestiging van sportschool Olympic Gym in beslag genomen.

K1- legende

Eerder dit jaar had Ronald B. een conflict met K1-legende Peter Aerts uit Borne. B. sloot toen de vestiging van Olympic Gym in Enschede omdat hij – naar eigen zeggen – door de ruzie met de dojo van Aerts de veiligheid van de klanten en medewerkers van zijn sportschool niet meer kon garanderen. Aerts sprak toen van ‘gemene leugens’. Kort daarop kon ternauwernood het faillissement van Olympic Gym worden voorkomen.

Saillant

Saillant is dat het politiekorps Oost-Nederland, net als andere overheidsinstellingen in de regio, een regeling met de betreffende sportschoolketen heeft, waardoor hun medewerkers met korting kunnen sporten in de vestigingen van Olympic Gym. Volgens het Openbaar Ministerie zullen die overeenkomsten zo snel mogelijk worden ontbonden.