Springstof en wapens in Teeffelen

De politie in Noord-Brabant is nog volop bezig met het onderzoek naar een groep criminelen uit de omgeving van Oss en Teeffelen. Tijdens een zoekactie, waarbij het Advanced Search team van de Koninklijke Landmacht werd ingezet, zijn woensdag onder meer munitie, wapens en een explosieve stof aangetroffen bij een woning in Teeffelen. De politie, die spreekt van een criminele organisatie, doet al onderzoek sinds april van dit jaar.

 

De eerste grote politieactie in deze zaak was op 20 juni. In Oss, Lith en Teeffelen zijn toen negen mensen aangehouden voor drugs- en mensenhandel en verboden wapenbezit. Het onderzoek richtte zich op twee broers uit Teeffelen die verdacht werden van drugshandel. Gaandeweg het onderzoek kwam de politie ook mensenhandel op het spoor.

Een week na de eerste grote actie, woensdag 27 juni, werd bij de betreffende woning nog een tas aangetroffen, waarin enkele automatische wapens, een pistool, munitie en een aantal ontstekers zaten. De politie heeft toen nog een keer drie mensen aangehouden in Wijchen, vlakbij Nijmegen.

Dat was voor de politie reden om bij deze woning verder onderzoek te verrichten. En met succes, zo bleek woensdag. In samenwerking met de Koninklijke Landmacht vond te politie wapens, munitie en een grote hoeveelheid kneedbare springstof.

Vanuit andere onderzoeken bleek dat de verdachten zich in wisselende samenstelling vermoedelijk op grote schaal bezig hielden met het plegen van misdrijven. Volgens de recherche hielden zij zich met name bezig met de handel in drugs en worden ze nu ook verdacht van mensenhandel. In het onderzoek werden in totaal twaalf verdachten aangehouden, waarvan er nu nog tien vastzitten.