Spullen vermoord echtpaar gevonden

De vermiste spullen van het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo zijn gevonden bij een zandwinning. Een man uit Hoogeveen vond de voorwerpen bij toeval met een metaaldetector.

Rijbewijs

Hij liep over de zandwinning aan de Nijstad bij Hoogeveen en vond onder meer camera, laptop, iPad mini, navigatiesysteem, portemonnee en lenzen. Ook vond hij een rijbewijs. Daarop stond de naam: Veenendaal. Het waren de spullen van het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo. Dat meldt Omroep Drenthe.

Bankpas

Het echtpaar Veenendaal werd in juli 2013 dood gevonden in hun woning in Exloo. Uit hun huis waren spullen meegenomen en er was gepind met hun bankpas. Berend Smit werd in november 2012 doodgeschoten tijdens een wandeling over het Dwingelderveld.

Toerekeningsvatbaar

De broers Admilson R. en Marcos R. uit Hoogeveen zitten vast op de verdenking van de moorden. Volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum was ex-militair Admilson volledig toerekeningsvatbaar tijdens de moorden. Inmiddels heeft de rechtbank besloten dat er een nieuw psychiatrisch onderzoek komt. Marcos R. werd door het Pieter Baan Centrum wel verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Alle berichten over de zaak.