Spullen vermoorde Aran de Jong te koop

De spullen van de vermoorde Eindhovense drugshandelaar Aran de Jong worden sinds gisteren per executieverkoop verkocht. De spullen werden in beslag genomen door justitie nadat De Jong vorig jaar voor zijn woning werd vermoord. Op de lijst die wordt aangeboden staan onder meer horloges, schilderijen en een Rolls Royce.

De Belastingdienst eist ruim 25 miljoen euro op uit de nalatenschap van de Eindhovenaar. Die claim is gebaseerd op geschatte drugswinsten. De nabestaanden van de man claimen dat de nalatenschap veel kleiner is.

De Jong werd beschouwd als leider van een criminele organisatie die grote transporten van wiet uitvoerde en geld witwaste. Volgens het Openbaar Ministerie maakte hij hiermee tientallen miljoenen euro’s winst.

De drugshandelaar, die kort voor hij voor de rechtbank moest verschijnen werd vermoord, stond bekend om zijn autocollectie. Daarnaast blijkt hij ook een peperdure horlogecollectie te hebben gehad. Daarvan worden er 17 aangeboden. De biedingen lopen op tot in de tienduizenden euro's.

Daarnaast wordt er een witte Rolls Royce Corniche II cabriolet uit 1986 aangeboden. Het hoogste bod na 1 dag was 26.000 euro. Het eerste bod op een van de flessen champagne was 2.100 euro.

Ook kan er tot dinsdagavond worden geboden op onder meer een Cartiervulpotlood met navulling, een Cartierarmband, een boekencollectie over luxe leven en schilderijen. De volledige lijst staat hier.

Lees ook:

Curator voor criminele erfenis

Zes jaar cel voor handlanger Aran de Jong

Liquidatie Aran de Jong op video

Politiedossier: De Jong had 18 mobiele telefoons

Drugscrimineel Aran de Jong doodgeschoten