Spyshop gesloten na liquidatiepoging

De spyshop Spy City Amsterdam wordt op last van burgemeester Femke Halsema gesloten na de mislukte liquidatiepoging op een bedrijfsleider dinsdagmorgen, meldt Het Parool. In het pand is veel contant geld gevonden. Ook zou de politie vermoeden dat er vanuit het pand in drugs werd gehandeld.

Verstoord

Agenten vonden verder een jammer, die signalen van bijvoorbeeld mobiele telefoons of andere communicatieapparatuur kan verstoren. Dat is een verboden apparaat. De burgemeester vindt dat het ‘woon- en leefklimaat’ aan de Moezelhavenweg in het Westelijk Havengebied is verstoord en wil voorkomen dat de spyshop een rol kan blijven spelen bij ‘het faciliteren van criminele activiteiten die de openbare orde aantasten’.

De sluiting is voor onbepaalde tijd.

Zwaargewond

De 31-jarige bedrijfsleider werd dinsdagmorgen aangevallen door mannen die hem wilden beschieten. Nadat een vuurwapen weigerde sloegen ze hem tegen het hoofd. Hij raakte zwaargewond maar lijkt de aanslag te overleven. De vluchtwagen was een gestolen Audi. Die is na een tip gevond op de A.A.H. Struijckenkade in Slotermeer. In een woning in de buurt zijn drie verdachten aangehouden. De recherche zoekt nog meer betrokkenen, aldus Het Parool.

Zie ook:

Drie arrestaties voor aanslag spyshopmedewerker

Aanval op spyshop-medewerker was liquidatiepoging