Staat moet Van Lent alsnog beschermen

De Nederlandse overheid moet “kroongetuige” Remko van Lent en zijn familie alsnog bescherming bieden. Dat is de uitkomst van de arbitragezaak die Van Lent had aangespannen tegen de staat, meldt Vrij Nederland. Van Lent is met zijn vrouw een belangrijke getuige in een grote afpersingszaak tegen onder meer Donald G. en ex-Hells Angel Harry S.

De zaak is op dit moment in behandeling bij de rechtbank in Rotterdam. Vorige week waren er ook zittingen, maar Remko van Lent liet zich niet zien.

In 2010 meldden Van Lent en zijn vrouw zich met hun kinderen bij justitie om in een getuigenbeschermingsprogramma te treden, maar kregen later dat jaar een conflict met het Openbaar Ministerie (OM) over hun bescherming. Volgens het OM zijn de twee geen kroongetuigen. Het Team Getuigen Bescherming (TGB) bracht de twee onder in het buitenland.

Na de onenigheid over afspraken tussen het OM en de “kroongetuigen” werden de twee uit het beschermingsprogramma gezet. Daarop spande Van Lent een arbitragezaak aan tegen de overheid. En met succes, zo blijkt uit het bericht van Vrij Nederland. De procedure tegen de staat heeft drie jaar geduurd, maar men moet de “kroongetuigen” bescherming bieden.

Lees hier alles over deze zaak.