Staatsliedenbuurt: vijf tot zeven daders (UPDATE)

 

In het onderzoek naar de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam op 29 december 2012 heeft de politie nieuwe vragen en aanknopingspunten. Zo gaat de politie ervan uit dat er vijf tot zeven daders betrokken zijn geweest bij de schietpartij waarbij twee doden vielen. Hieronder twee compositietekeningen van twee verdachten.

De groep van vijf tot zeven daders zaten volgens de politie verspreid over twee auto’s. Een zilvergrijze Audi Quatro RS4 en een zwarte Volkswagen Golf GTI. Ze zouden deel uitmaken van twee verschillende groepen die samen de liquidaties hadden voorbereid.

Van twee verdachten is aan de hand van getuigenverklaringen een compositietekening gemaakt. Die werden in het programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond getoond. Ze staan tevens in dit bericht. Daarnaast zijn er dna-sporen veiliggesteld die worden onderzocht.

Bij de schietpartij op die zaterdagavond 29 december in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam werden twee mannen gedood. De slachtoffers, de 21-jarige Said el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf, werden onder andere beschoten met kalasjnikovs. Daarna werden ook motoragenten beschoten. Zij raakten niet gewond.

Een 24-jarige man uit Endhoven, die mogelijk ook het doelwit was, is op 22 februari al aangehouden voor het bezit van valse identiteitspapieren en wapenbezit. Tijdens doorzoekingen in panden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de voorbereiding op de schietpartij is een foto van de Eindhovenaar aangetroffen en de politie had al eerder informatie over het feit dat de man op een dodenlijst stond. De politie concludeert daaruit dat de Eindhovenaar werd gezocht en dat er een gerichte aanslag op hem is gepleegd in de Staatsliedenbuurt.

Verder zijn er de afgelopen maanden twee Amsterdammers van 24 en 32 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij. Zij worden onder meer verdacht van moord, poging tot moord en vuurwapenbezit.

Lees ook:

 Onderzoek alibi in dubbele moord

Lees hier alles over deze zaak.