Stalker advocaten krijgt contactverbod

Een 49-jarige Nederlander die in België woont, mag geen contact zoeken met vier advocaten die aangifte tegen hem hebben gedaan wegens stalking. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten.

Sms-jes

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan vanaf  2006 advocaten, waaronder de Amsterdamse advocaat Nico Meijering (foto), lastig te vallen. Vanwege de verjaringstermijnen wordt de man door het OM vervolgd voor de feiten die hij gepleegd zou hebben tussen oktober 2009 en maart 2016. De man belde de advocaten stelselmatig stuurde ze veelvuldig sms-jes. Vier advocaten aangifte gedaan.

Geschorst

Op 9 maart is de verdachte aangehouden in Sas van Gent , gemeente Terneuzen, na onderzoek van de politie. De politie kwam de man op het spoor door digitaal onderzoek te verrichten aan de telefoonnummers die de betrokken advocaten hadden verzameld.

De rechter-commissaris heeft eerder op vordering van het OM de man voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM had om verlenging van de voorlopige hechtenis met 30 dagen gevraagd om de reclassering te laten rapporteren over de mogelijkheden van een schorsing. De raadkamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de 49-jarige man echter vandaag  geschorst.