Stank leidt tot Tilburgse wietplantage (UPDATE)

De politie in Tilburg heeft zaterdagavond in een woning aan de Stevenzandsestraat een wietplantage met 9734 stekken aangetroffen. Een verdachte is aangehouden.

De politie kreeg gedurende de dag meerdere meldingen binnen van stankoverlast en verdachte activiteiten. Omdat het nummer niet bekend was, moesten de agenten verschillende deuren af om uiteindelijk bij de juiste woning aan te komen. De voordeur werd geopend door de bewoner.

In de woning troffen de agenten een plantage aan met 9734 stekken. De elektriciteit was zodanig provisorisch aangelegd dat de kans op kortsluiting en dus brand groot was. De verdachte is meegenomen naar het bureau en de stekkerij is geheel ontmanteld. (foto: politie.nl)

Update: In Almelo en Den Haag werden zaterdag en zondag eveneens wietkwekerijen ontdekt. Ook in Almelo aan de P.C. Boutenstraat roken buurtbewoners een sterke wietlucht. De politie trof er zeshonderd planten aan, maar verrichtte nog geen aanhoudingen.

Na een melding van verdachte omstandigheden in Den Haag troffen agenten in een woning aan de Hengelolaan een wietkwekerij aan. Zes mannen en een vrouw in de leeftijd van 21 tot 44 jaar zijn aangehouden. Hun rol wordt onderzocht.