Stanley A. bekent moord meisje

De vader van het vermoorde meisje Ximena zegt dat ze uiterst open en eerlijk was. ‘Ze praatte met iedereen’. De 25-jarige Stanley A. uit Den Haag heeft tegenover de politie bekend vorige week het 15-jarige meisje Ximena Pieterse uit Nootdorp om het leven te hebben gebracht. Kijk naar een gesprek met de vader na de break.

Wat er precies is gebeurd en waarom hij het heeft gedaan is hiermee nog niet duidelijk. ‘Omtrent de precieze toedracht zaterdagochtend, een week geleden, bestaat nog onduidelijkheid’, zegt de advocaat van A., Rob Pohlman.

In de nacht van vrijdag op zaterdag een week geleden kwam Ximena was een feestje en liep naar het huis van een vriendinnetje waar ze zou slapen.

Zaterdagochtend ochtend werd haar lichaam naakt gevonden op de stoep voor A.’s ouderlijke woning. Hij had haar doodgestoken en ernstig misdhandeld.

Pohlkamp zegt dat het meisje bij A. cola heeft gedronken en een sigaret gerookt. Op zeker moment is het misgegaan maar de toedracht is dus niet door A. verteld. Of hij het meisje ook seksueel heeft misbruikt is nog in onderzoek.

A. heeft een verleden van psychische problematiek Hij heeft in woede al eens een willekeurig slachtoffer neergestoken. Hij was toen nog minderjarig en kwam terecht in een inrichting met jeugd-tbs. Later is hij in behandeling geweest bij de forensisch psychiatrische polikliniek De Waag.

Volgens zijn advocaat heeft A. aangegeven dat hij meer hulp nodig had. Die heeft hij niet gekregen.

Kijk naar een gesprek met de vader van meisje bij Omroep West:

 

‘Meisje dood door tbs’ser’