Santegoeds media-adviseur Badr Hari

Vrijdag zat Telegraaf-journalist Evert Santegoeds tijdens de zitting in de zaak Badr Hari op de eerste rij, naast schrijver Leon de Winter en miljonair-makelaar Yves Gijrath. Dat doet hij niet voor niks, zo meldt Quote vandaag. Santegoeds blijkt niet alleen goed-nieuwsverhalen over Badr Hari te schrijven maar ontpopt zich nu ook als diens media-adviseur. Blijkt uit stukken die Quote plots op het bureau kreeg. Het volgende is het geval:

Volgens Quote vraagt Santegoeds enkele dagen na de mishandeling van zakenman Koen Everink de bevriende marketingstrateeg Adrianus Theeuwes om mee te denken over een mediastrategie.

Twee opties liggen op tafel: scenario Onvoorwaardelijke Liefde en scenario Tegenaanval . Dat laatste idee betreft dan een methode om Everink als natte snuiver op tafel te zetten, die aan het beledigen en stompen was.

Bij methode Onvoorwaardelijke Liefde zou Badr dan bijvoorbeeld moeten zeggen‘Denk je echt dat ik de liefde op het spel zou zetten door een man invalide te slaan? En dan waar zij bij is?’

Interessante kanttekeningsvraag bij dit bericht is natuurlijk of Santegoeds dit werk pro deo doet of dat hij zijn honorarium als Telegraaf-journalist genoeg vindt. Andere vraag: hoe vindt De Telegraaf het eigenlijk dat zijn kolommen worden gebruikt om pr-scenario’s van Santegoeds uit te venten.