Oplossing Marum-zaak stapje dichterbij

Nadat gisteren bekend werd dat het wapen in de zaak van de liquidatie van Jan Elzinga (40) uit Marum werd gevonden schrijft misdaadverslaggever Mick van Wely donderdag dat daarmee de oplossing van de moord waarschijnlijk een stap dichterbij komt. Elzinga is op 10 juli 2012 voor het zwembad in zijn woonplaats Marum doodgeschoten. Er zitten nu drie verdachten vast in de zaak. Eén van de verdachten heeft kennelijk gepraat. Het wapen is uit het water gehaald in de buurt van Zwolle.

Maar de politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen waar dat was. De recherche heeft ook nadrukkelijk gezegd dat de kans groot is dat er nog meer verdachten worden gepakt.

De verdachten komen allen uit de omgeving Zwolle en Elburg. En de Chrysler Vogayer die werd gebruikt door de schutter werd gestolen in Wezep, wat ook in de buurt ligt. De vraag is wat de connectie tussen slachtoffer Elzinga en dit gebied is.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de gestolen kentekenplaten die op de Chrysler Voyager zaten, die gebruikt is bij het schietincident. De platen zouden vermoedelijk een week voor de schietpartij zijn gestolen nabij carpoolplaats ‘De Scheiding’ bij Frieschepalen.

Lees ook:

Opnieuw arrestatie moordzaak Marum

Vriendin slachtoffer Marum sprak met politie

Tweede arrestatie in moordzaak Marum

Moord in Marum: gezochte auto uitgebrand