Steeds meer bewijs in zaak Badr Hari

Er komen steeds meer getuigen en technische bewijzen boven water in de zaak van de mishandeling van zakenman Koen Everink in Arena Skybox 233. De politie zou inmiddels de theedoek hebben gevonden waarmee Badr beweert glazen te hebben afgedroogd, maar die volgens de Crimesite-getuige stevig om de hand van Badr zat gewikkeld (en blauw geblokt was). Bij onze redactie meldden zich de afgelopen dagen opnieuw mensen die iets gezien hebben.

 

Crimesite sprak de afgelopen dagen getuigen, waaronder een beveiliger, die een dek hoger aan het werk was. ‘Ik stond één level hoger en ik hoorde in mijn portofoon dat er iemand met een gebroken enkel was en veel bloed en dat er direct een ambulance moest komen. Ik hoefde maar één trap naar beneden dus ik ben gelijk naar beneden gerend.  De man die inelkaar geslagen was zat op een kruk. Hij zat heel verdwaasd om zich heen te kijken. ‘Ik begrijp dit niet, ik begrijp dit niet. Ik heb niks gedaan. Ik zat op de WC en kom naar buiten en ik word door twee mannen in elkaar geslagen en in elkaar geschopt en ik heb helemaal niks gedaan.’

(..) ‘Er was een meisje die daar in die lounge in de horeca werkte. Zij heeft die twee mannen gezien. Ik heb gezegd dat ze met de politie moet gaan praten. Als je daar een hele avond bent, dat je wel weet wie Badr Hari is. Ik heb niet van haar gehoord dat ze was gevraagd om even weg te gaan.’

Dat er twee mannen betrokken bij waren wordt ook door een andere bron bevestigd, die zich bij Crimesite heeft gemeld: ‘Een negroide man met een paardenstaart en een man die er Turks uit zag’. Aan de hand van camerabeelden van de gang van de skybox krijgt de politie steeds meer zicht op wie nu wel of niet in de ruimte aanwezig waren. In een later stadium wordt besloten of wellicht videobeelden van vluchtende daders worden prijsgegeven.

Volgens de Telegraaf is de situatie van Koen Everink na zijn mishandeling nog altijd ernstig, maar licht verbeterd. Hij heeft inmiddels een aantal keren kort met de recherche gesproken en informatie verstrekt. De topman van een reisonderneming zou opnieuw de beschuldigende vinger naar Badr Hari hebben gewezen.

Het rechercheteam van de politie meldt vanmiddag dringend op zoek te zijn naar meer getuigen. Iedereen die tijdens die bewuste avond in of rond de Arena Skybox 233 is geweest wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die informatie hebben over het incident. Mogelijk hebben mensen video- en beeldmateriaal van de mishandeling of van de periode voorafgaand aan en/of na afloop van de mishandeling.