Steek- en schietpartij in Amsterdam

In Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag bij een steekpartij een 28-jarige man ernstig gewond geraakt. En vlakbij station Amsterdam-Bijlmer was een schietpartij, waarbij geen slachtoffers vielen.

Bankje

De politie kreeg rond 00.50 een melding over een gewonde man op straat in de Tweede van der Helststraat in Amsterdam-De Pijp. De agenten troffen het slachtoffer aan op een bankje vlakbij de hoek met de Van Ostadestraat.  Hij was aanspreekbaar maar had ook behoorlijk wat bloed verloren, vermoedelijk door steekwonden in de borst. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Bloedspoor

Het bloedspoor kwam uit bij een woning in de Tweede van der Helststraat. Daarbinnen hebben agenten twee mannen van 26 en 29 jaar oud aangehouden. Een traumahelikopter landde op het Museumplein, het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen waren zowel het slachtoffer als de twee verdachten van Poolse afkomst, anderen spreken van Engels sprekende mannen.

Bioscoop

Rond 05.00 is er geschoten op de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft twee mannen werden aangehouden. Onderzocht wordt of zij iets met dit incident te maken hebben. De aanleiding voor het schieten is vooralsnog onbekend. De politie heeft inmiddels met drie van de vier beschoten personen gesproken en vraagt de vierde persoon zich te melden om aangifte te doen.Er zou sprake zijn van één schutter, deze zou in de richting van het station zijn gevlucht.