Steekpartij Hells Angels en Bandidos

Op zaterdag is het rond 23.00 tot een massale vechtpartij gekomen tussen leden van Hells Angels en Bandidos in het centrum van Mönchengladbach. Eén man raakte levensgevaarlijk gewond, drie anderen kwamen er met lichtere verwondingen in een ziekenhuis terecht. Er zijn zes mensen aangehouden. Vrijwel het gehele uitgaanscentrum van Mönchengladbach werd door de politie afgezet. Video na de break.

Een groep Bandidos had zich om 23.00 verzameld en ontmoette voor een discotheek een ongeveer even sterke groep Hells Angels. Na de vechtpartij verspreidden de mannen zich in het uitgaanscentrum van de stad. De politie begon met uitkammen van het centrum met steun van omliggende korpsen. 

Bandidos en Hells Angels hebben in Duitsland een traditie van zeer gewelddadige confrontaties, waarbij soms doden vallen.

De zes arrestanten zijn verdacht van openlijke geweldpleging, zware mishandeling en poging tot doodslag.

De Bandidos zijn niet aanwezig in Nederland. De met de Hells Angels rivaliserende MC Satudarah heeft wel via individuele ontmoetingen contacten gehad met Duitse Bandidos maar ontkent dat er officiële banden bestaan. 

{youtube}xaSFWRU5Xno{/youtube}

Lees ook:

Satudarah wil geen aansluiting bij Bandidos 

‘De Bandidos komen naar Nederland’ 

Tussen Hell’s Angels en Satudarah Maluku