‘Steekpartij op Pier was ruzie tussen drill-rap-groepjes’

De steekpartij in Scheveningen waarbij maandagavond de 19-jarige “Chuchu” uit Rotterdam om het leven kwam is mogelijk voortgekomen uit rivaliteit tussen twee drill-rapgroepen, uit Amsterdam en Rotterdam. Dat schrijft Het Parool.

Blacka 24

Vanuit Amsterdam zou een groepje dat zich 73 De Pijp (uit het gelijknamige Amsterdamse stadsdeel in Amsterdam-Zuid) betrokken zijn. De Rotterdammers zouden een groep rond rapper Blacka 24 zijn. De politie heeft hierover geen bevestiging gegeven. De politie wil ook niets zeggen over de identiteit van de twee jonge mannen die kort na de steekpartij zijn aangehouden.

Vuurwapen

Op filmpjes op sociale media is iemand met een shirt van 73 De Pijp te zien met een vuurwapen. Ook lijken er schoten te klinken. Iets verderop zou zijn gestoken door een vriend van hem. Zondag zouden er in Scheveningen ook al confrontaties zijn geweest tussen de groepen.

Het zou gaan om jongeren in de leeftijd tussen de 17 en begin twintig jaar oud.

Er speelt al langer soms dodelijk geweld tussen drillrapgroepen. De politie houdt regelmatig jongeren aan die met wapens in videoclips optreden. In Amsterdam kwam eerder een jongen om het leven.

Alle berichten over drillrap.