Steekpartij na stalking: ‘Politie maakte missers’

De politie heeft flinke missers gemaakt in de zaak rond een steekpartij in Purmerend, waarbij een man zwaargewond raakte. De vriendin van het slachtoffer had een stalker, en zij had de politie gewaarschuwd dat dat mogelijk kon escaleren.

Dat stelt haar advocaat in De Telegraaf. Afgelopen week werd haar vriend in zijn hals gestoken. Haar ex, Herman R., zou dat hebben gedaan en is hiervoor ook opgepakt.

‘Concrete dreiging’

De vrouw zou veertien keer aangifte hebben gedaan, waarin ze zou hebben aangegeven dat de ruzie tussen haar en haar ex aan het escaleren was. Haar ex had onder meer langs haar huis gefietst, waarbij hij onder meer ‘er is leven na de dood’ had gezongen.

Volgens Khalid Kasem, de advocaat van de vrouw, is dat voor de politie voldoende aanleiding om in te grijpen. ‘Herman R. had vervolgd kunnen worden omdat er aangifte is gedaan van strafbare feiten. Daar komt bij dat er een concrete dreiging was. R. had gewoon van de straat gehaald moeten worden.’

Zaterdagochtend kwam het opnieuw tot een ontmoeting tussen de vrouw, haar vriend en de ex. Daarbij werd haar vriend meerdere keren gestoken. Hij zou op ‘het randje van de dood’ hebben gebalanceerd. De politie vond na de steekpartij ook een vuurwapen, maar het is nog niet duidelijk van wie dat is.