‘Sterke zaak’ tegen Laura in Qatar

De 22-jarige Laura die in Qatar wordt beschuldigd wordt van buitenechtelijke seks, wacht een zeer lastige zaak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegen de moeder van Laura gezegd dat justitie in Qatar ‘een sterke zaak heeft op grond van gedegen vooronderzoek’.

Zaak dient maandag

Dat meldt het AD. Er ligt onder meer een onderzoek van een arts, getuigenverklaringen en mogelijke camerabeelden tegen de Nederlandse vrouw.

Seks buiten het huwelijk is verboden in Qatar. Laura werd opgepakt toen ze aangifte deed van verkrachting. Justitie in Qatar vermoedt dat Laura vrijwillig seks heeft gehad, wat dus verboden is. De officiële tenlastelegging is nog onduidelijk. Maandag dient de zaak tegen Laura. Ook de man die haar zou hebben verkracht is opgepakt.

Wisselende verklaringen

Laura zou wisselende verklaringen hebben afgelegd. Ze deed aangifte van verkrachting, maar zou ook een keer hebben verklaard dat ze vrijwillig was meegegaan. Een andere keer zou ze hebben gezegd dat ze seks heeft gehad voor geld.

De Utrechtse was in Qatar met een vriendin. Ze ging in eerste instantie naar Frankrijk, en reisde later door naar Qatar. Haar moeder zou daar niet van hebben geweten, maar haar werkgever vertelt tegenover de NOS dat hij wel op de hoogte was. ‘Leuk voor haar, dacht ik nog.’

Onbevestigde verhalen

Intussen doen er ook andere verhalen de ronde, op basis van onbevestigde bronnen. Vlinderscrime meldt dat Laura in Qatar zou zijn geweest om betaalde seks te hebben met rijke mannen. De site sprak naar eigen zeggen met Lisah, de vriendin van Laura. Misdaadjournalist schrijft dat zijn anonieme ‘Arabische correspondent’ beide dames heeft herkend als prostituees. De correspondent ‘die veel reist’, houdt kennelijk ook de Nederlandse sex-sites goed in de gaten, want weet ook te melden dat Lisah een profiel zou hebben op Kinky.nl, een marktplaats voor prostitutie.

Dat Laura een betaalde escort zou zijn, komt niet overeen het met verhaal van haar werkgever. Die omschrijft haar als een hardwerkende jonge meid die altijd netjes is. Ze verdiende goed, en was heel erg met haar carrière bezig.

Trouwen met dader

Zelf ontkent Laura ten stelligste dat ze voor geld seks heeft gehad. Ze verklaarde begin maart dat ze na een avond stappen wakker werd in een appartement dat ze niet kende. Haar kleren waren kapot.

De familie van de dader zou Laura onder druk zetten om met hem te trouwen, zo meldt de advocaat van Laura aan de NOS. Op die manier zou de verdenking komen te vervallen.

De advocaat heeft Laura afgeraden om daar op in te gaan, omdat moeilijk is te overzien wat daar precies de consequenties van zijn.