Verdachte stiefbroer Nicole op vrije voeten

De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft de stiefbroer van het vermoorde Eindhovense meisje Nicole van den Hurk in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zijn stiefzus in 1995 maar mag zijn eventuele berechting in vrijheid afwachten. De rechter-commissaris oordeelde afgelopen vrijdag dat er onvoldoende bewijs is om de man in bewaring te stellen maar het Openbaar Ministerie ging hiertegen in beroep. Andy van den Hurk (36) werd begin maart opgepakt in Engeland, waar hij al jaren woont. Van den Hurk had op Facebook geschreven dat hij de dader van de moord was, hij woonde toen al in Engeland.

(foto Peter R. de Vries)

Daarop werd hij overgeleverd aan Nederland.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft gezegd teleurgesteld te zijn maar dat het onderzoek naar Andy doorgaat.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 nadat ze ’s ochtends vroeg op weg was gegaan naar haar bijbaantje in de Konmar-supermarkt in Woensel.

Twaalf uur na haar verdwijning is haar fiets in het riviertje de Dommel gevonden. Op 20 kilometer van de fiets is haar lichaam pas op 22 november 1995 bij toeval door een automobilist gevonden tussen de Mierlo en Lierop. Het lichaam lag in het bos een was bedekt met coniferentakken.

Lees ook:

Oerkreten en chaos in de rechtbank