Stiekem meer geld voor onderzoek verdwijning Maddie

De zoektocht naar het verdwenen Engelse meisje Maddie McCann is nog steeds niet ten einde. De Engelse overheid heeft de politie weer een budget beschikbaar gesteld om verder te speuren.

Onderzoek

De Engelse overheid heeft een aanvraag van Scotland Yard goedgekeurd om verder onderzoek te doen naar de verdwijning van Madeleine McCann, in mei 2007. Door het ministerie is 170.000 euro toegezegd hiervoor. Dit onthult de Daily Mail.

Geheim

De overheid heeft geprobeerd dit geheim te houden, omdat andere ouders van verdwenen kinderen klagen over de hoeveelheid tijd en aandacht die naar Maddie is gegaan, terwijl zij te horen krijgen dat de politie niets voor ze kan doen. Ook is er veel geld nodig voor de aanpak van geweld in London, terwijl er bezuinigingen op de politie zijn doorgevoerd. Aan de ouders van Maddie is daarom gevraagd niets te vertellen over wat de recherche zal gaan doen. Ook Scotland Yard wil er niets over zeggen.

Aanknopingspunt

Detectives die eerder met de zaak aan het werk zijn geweest, vragen zich af waarom het onderzoek nog loopt. De ouders van Maddie zijn juist blij dat de politie nog steeds aanknopingspunten in de zaak ziet, omdat ze hiervoor middelen heeft gevraagd. Maddie verdween in 2007 vanuit haar huisje in een vakantiepark in het Portugese Praia de Luz, terwijl haar ouders uit eten waren.

Lees hier meer

Er wordt gegraven in onderzoek Maddie McCann

Britten graven naar sporen Madeleine McCann

Nieuwe verdachte zaak Maddie McCann