Harry S. verdacht van afpersen drugshandelaren

De prominente Hells Angel Harry S. zou grote drugshandelaren af hebben geperst. Volgens de voorlopige tenlastelegging van het Openbaar Ministerie tegen Harry S. en zijn medeverdachten Michel en Donald G. hebben ze zowel drugscriminelen als antiekhandelaren afgeperst. Dat meldt de NOS. Lees na de break om welke drugshandelaren het gaat.

Maandag staan het drietal met medeverdachten voor het eerst terecht bij de rechtbank in Rotterdam in een pro forma-zitting, de inhoudelijke behandeling van de zaak volgt pas later dit jaar.

Begin oktober arresteerde de Nationale Recherche tien mannen en vrouwen op verdenking van afpersing en witwassen. Zo’n 250 rechercheurs doorzochten 21 woningen en twee bedrijven. Op dit moment zitten alleen Harry S. en de broers Michel en Donald G. nog vast. Eén verdachte is voortvluchtig.

Het Openbaar Ministerie denkt dat Harry S. en Donald G. ook drugshandelaren hebben afgeperst. Eén van hen is Erik B. die vorig jaar op Schiphol werd aangehouden. B. verkocht zijn huis aan S. Al met al zou hij een miljoen hebben moeten betalen.

De andere is de 41-jarige Ferenc J. die vorig jaar december door Spanje is uitgeleverd aan Nederland. J. is ervan verdacht een wereldwijde handel in cocaïne en methamfetamine te hebben geleid vanuit Spanje. J. zou voor 7,5 miljoen euro zijn afgeperst en daarnaast enkele panden in Spanje hebben moeten afstaan.

Het is nog niet bekend of B. en J. belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de broers G. en Harry S.

Eerder was al bekend geworden dat het trio volgens het OM financieel adviseur Remko van L. en zijn broer Serge, horecaondernemer, beiden uit Zandvoort, hebben afgeperst. De NOS meldt nu dat de verdenking gaat om bijna 2 miljoen euro. Ook zouden ze antiekhandelaren hebben afgeperst of pogingen daartoe hebben ondernomen.

Inmiddels is duidelijk dat drie antiekhandelaren, uit Amsterdam, Roelofarendsveen en Blaricum door Donald G. voor tonnen zouden zijn afgeperst, tenminste, aldus het OM.

Eén van de antiekhandelaren werd door de verdachten verweten dat hij een gestolen klok had verkocht. Door zijn Porsche in te leveren en 140.000 euro te betalen kon hij verdere problemen voorkomen.

Een ander werd ‘gewaarschuwd’ dat een huurder van een winkelpand van hem de zaak had verbouwd met geld van zware criminelen. Die huurder kon echter niet terugbetalen en nu zouden de zware criminelen het op de antiekhandelaar, de eigenaar van het pand, hebben voorzien. Als de antiekhandelaar echter 140.000 euro zou betalen wilden de verdachten wel helpen bij het oplossen van het ‘probleem’.

Harry S. is een van de meest invloedrijke leden van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels. Hij is bevriend met Willem Holleeder en was betrokken bij exploitatie van seksclub Yab Yum, voor de gedwongen sluiting door de gemeente Amsterdam.

Donald G. was vroeger een goede bekende van Mink K. Rond 2005 registreerde de politie ontmoetingen tussen G. en Dino Soerel. Donald G. had ook een afspraak met topcrimineel Stanley Hillis op de plek waar die in februari vorig jaar werd doodgeschoten. Hillis was ook verdachte in het afpersingsonderzoek naar G. en S.

Jurist Remko van L. nam als financiëel adviseur geld aan uit boven- en onderwereld. Later raakte hij verstrikt in onenigheid over geld en werd hij bedreigd. Inmiddels is hij met zijn gezin opgenomen in een getuigenbeschermingsprogramma.

Drugshandelaar Erik B. zou onder meer contacten hebben onderhouden met de in 2010 doodgeschoten Hells Angel Rob Schilder.

Zie NOS.

 

 

 

 

Lees ook:

Het wonderkind Remko van L. 

Remko van L. zette een miljoen weg 

Kunsthandelaren doelwit van afpersing 

Het drama van de familie Van L.