Politie haalt dure Mercedessen van straat

De politie in Rotterdam-Zuid heeft tijdens een grootscheepse straatcontrole afgelopen weekend onder meer een Mercedes E350 en een Mercedes AMG in beslag genomen, in afwachting van nader onderzoek. De politie denkt dat de auto’s zijn betaald met crimineel geld.

Informatie

Van de eigenaar van de Mercedes E350 bleek dat hij al lang niet meer werkte en in het verleden in drugs handelde. Over de eigenaar van de Mercedes AMG was informatie binnengekomen dat hij deze auto contant had afgerekend. De politie is na deze informatie gericht op zoek gegaan naar de eigenaar en heeft de auto vrijdag in beslag genomen.

Ponypacks

Tijdens de controle van een andere auto trof de politie 10 ponypacks cocaïne en 4 xtc-pillen aan. De bestuurder bleek lid van een niet nader genoemde 1% MC. Ook zagen politiemensen een voor hen bekende woningbreker die een tasje met gestolen laptop tasje aanpakte.

Ook werden bij de de overdracht van een blok cocaïne van 1 kilo twee mannen aangehouden.

Vier auto’s bleken verborgen ruimtes te hebben, waarin onder meer 40.000 euro en 250 gram heroïne waren verstopt.

Er zijn vijf personen aangehouden. Vrijdag deed de politie in Rotterdam-West invallen bij garages op zoek naar voertuigen met verborgen ruimtes.