Straatdealers blij na inval coffeeshop

Bij een coffeeshop in Maastricht heeft de politie maandagavond een inval gedaan. De coffeeshops verkochten afgelopen weekend weer wiet aan buitenlanders en dat is niet toegestaan. De inval bij coffeeshop Mississippi was tot grote hilariteit van de straatdealers.

Bij de inval zijn drie mensen aangehouden, maar die zijn later weer op vrije voeten gesteld. De coffeshops hadden al aangekondigd weer wiet te gaan verkopen aan buitenlanders terwijl dat verboden is. Volgens de regionale zender L1 wil de gemeente Maastricht de coffeeshop Mississippi voor drie maanden laten sluiten.

Tijdens de inval in de shop was de hilariteit onder de straatdealers groot. Zij lieten hun blijdschap zien over de manier waarop de politie heeft ingegrepen. De straatdealers verdienen er groot geld aan als de coffeeshops niet aan buitenlanders mogen verkopen.

De coffeeshophouders in het zuiden van Nederland mogen vanaf 1 mei 2012 geen drugs meer verkopen aan buitenlanders. Op die manier wilt de overheid een halt toeroepen aan het drugstoerisme uit onder meer België en Frankrijk. De invoering van de zogenoemde wietpas is altijd omstreden geweest.

Lees hier alles daarover.