Straatroven door kinderen in A’dam en R’dam

Dit weekend zijn zowel in Amsterdam en Rotterdam straatroven geweest door jongens en meisjes. In Rotterdam werden daarbij vuurwapens gebruikt. De meeste verdachten zijn aangehouden. Zowel in Amsterdam als in Rotterdam loste de politie waarschuwingsschoten.

Camera’s

Op de Lijnbaan in het centrum van Rotterdam beroofden drie jongens zaterdagochtend rond 03.00 een 16-jarige Rotterdammer, onder dreiging van vuurwapens. Ze namen persoonlijke eigendommen mee en sloegen op de vlucht. Een getuige belde direct via 112 de politiemeldkamer. Dankzij camera’s kreeg de politie het vluchtende drietal snel in de gaten. Alle beschikbare politie-eenheden werden richting de Lijnbaan en omgeving gedirigeerd. Via de Lijnbaan, Churchillplein, Blaak, Binnen Rotte en Mariniersweg probeerden zij uit de handen van de agenten te blijven.

Bij de aanhouding loste de politie enkele waarschuwingsschoten. Twee vluchtende jonge vrouwen van 15 en 18 jaar uit Harreveld en Gouda staakten daarop hun vlucht. Een 16-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs korte tijd later ook. In de directe omgeving vonden agenten twee vuurwapens de vermoedelijk bij de straatroof waren gebruikt. Het drietal zit vast en wordt verhoord.

14 jaar

Op vrijdagavond zagen politieagenten in burger bij metrostation Bullewijk in Amsterdam-Zuidoost rond 21.20 uur dat twee jongens een man besprongen. Ze maakten deel van een groep van vier die er vandoor gingen. De agenten zetten direct de achtervolging in en hielden twee verdachten aan. Bij de achtervolging lost  de politie waarschuwingsschoten. Een derde verdachte is met behulp van de politie opgespoord. De drie verdachten in de leeftijd van 14, 14 en 15 jaar zitten nog vast.

De politie is op zoek naar het slachtoffer van de roof.