Straf in moordzaak Jennefer definitief

Anthony K. (28) is definitief veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor onder meer het seksueel misbruiken en doden van de 10-jarige Jennefer van Oostende. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in hoger beroep een celstraf van dertig jaar, maar heeft besloten om niet in cassatie te gaan.

Het OM wilde dat Anthony K. veroordeeld werd voor moord, maar het gerechtshof achtte doodslag bewezen. In eerste aanleg kreeg K. een celstraf van 18 jaar opgelegd door de rechtbank.

'Ondanks dat het OM tevreden is met het feit dat het hof voor hetgeen het bewezen verklaard vindt de maximale straf heeft opgelegd, heeft het OM de afgelopen twee weken het arrest bestudeerd. Het OM concludeert dat de uitspraak onvoldoende juridische aanknopingspunten biedt om beroep in cassatie in te stellen', aldus een verklaring van het OM.

De 10-jarige Jennefer van Oostende was het ex-schoonzusje van de verdachte. Ze was op 8 oktober 2011 naar de woning van de verdachte gekomen om daar met haar destijds 5-jarige neefje en 3-jarige nichtje te kunnen spelen. Daar is zij op enig moment seksueel misbruikt door de verdachte. Op een gegeven moment heeft de verdachte haar met zijn handen gewurgd. Vervolgens heeft hij het, op de sokjes na ontklede, lichaam van Jennefer in vuilniszakken verpakt en dit in de bergruimte van een slaapbank gelegd. Het lichaam van Jennefer is daar ruim een dag later door de politie aangetroffen.