Straf voor No Surrender-slachtoffer

Het slachtoffer van een afranseling door No Surrender-clubleden die hiervan aangifte deed, is zelf vorig jaar nog veroordeeld voor het bezit van een vuurwapen, en voor mishandeling. Deze week moeten de verdachten in zijn eigen zaak voorkomen.

In elkaar geslagen

De verdachten van de mishandeling van voormalig No Surrender-lid Clement H. verschijnen dinsdag voor de rechtbank in Breda. H. is de voormalige aanvoerder van de Rotterdamse chapter van de motorclub. Hij zegt op 6 mei 2016 in de bossen bij Bergen op Zoom door clubleden in elkaar te zijn geslagen, omdat hij had aangegeven de club te willen verlaten na een ruzie om geld. De 41-jarige Schiedammer liep een verbrijzelde kaak en een gebroken been op, en belandde in het ziekenhuis. Daar werd hij naar eigen zeggen door leden van de motorclub gedwongen om op Facebook te verklaren dat hij een ongeluk met zijn motor had gehad.

Aanhoudingen

In november van het vorig jaar hield justitie drie verdachten aan: een 46-jarige man uit Oss, een man van 26 jaar uit Den Haag, en een 35-jarige Amsterdammer. Zij zouden H. hebben mishandeld, na de crematie van de vader van een clublid.

Joop H. is de Amsterdamse verdachte. Hij zou volgens de krant Het Parool op het adres wonen van het appartement in Amsterdam-Noord, waar afgelopen vrijdagnacht een explosief is afgegaan. Bij de verdachte in Oss, eigenaar van een boksschool, werd cocaïne gevonden. De politie nam bij hem ook geld en een Harley Davidson-motor in beslag. Een vierde verdachte uit Capelle aan den IJssel wist te ontkomen. Bij hem werden wel een tas met harddrugs en een vuurwapen aangetroffen.

De politie heeft onderzocht of de mishandeling van Clement H. gebeurde in opdracht van Klaas Otto, de voormalige leider van de motorclub. Hij zou ruzie met de twee leiders van de Rotterdamse chapter hebben gehad. Zijn advocaat ontkent dit. Otto is ook geen verdachte.

Zelf strafblad

Het zelfverklaarde slachtoffer in deze zaak, Clement H., blijkt zelf een strafblad te hebben. In oktober 2016 werd hij door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vijf maanden cel, vanwege vuurwapenbezit, en mishandeling van zijn ex-vriendin.