Strafdossier moordzaak uit auto gestolen

Een gedeelte van een strafdossier van een moordzaak zijn maandagavond gestolen uit een auto in Den Bosch. Een griffier had de stukken mee naar huis genomen om aan de zaak te werken. De stukken gaan over de dood van lerares Marie-José Mullens, die in 2009 verminkt in bad werd gevonden in het Limburgse Spaubeek.

Mullens is om het leven gebracht door een slag van een breekijzer op haar hoofd. Het lichaam werd in de badkuip aangetroffen na een brand in haar woning.

In de zaak is een man uit Geleen door de rechtbank veroordeeld tot 15 jaar celstraf. Het hoger beroep dient donderdag voor het Hof in Den Bosch. Ook is een conceptuitspraak gestolen. Die zaak zou al zijn afgerond, het Hof heeft er uitspraak in gedaan. De gestolen stukken lagen in de kofferbak en waren niet van buitenaf te zien.

Justitie denkt niet dat de dieven uit waren op het dossier. Er zijn ook andere waardevolle voorwerpen uit de auto gestolen.

In de gestolen stukken staan verklaringen van de verdachte, Rahali K., meldt De Telegraaf. K. verklaarde eerder niet bij de moord betrokken te zijn. Volgens K. heeft een vriend de lerares gedood, maar hij wil zijn naam niet noemen. Het hoger beroep gaat ondanks de diefstal donderdag gewoon door.