Advocaat Hari twijfelt over verklaringen Everink

Onder veel media-aandacht is vrijdagmorgen in de Amsterdamse rechtbank de strafzaak tegen Badr Hari begonnen. Ondanks dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld, opent zijn advocaat, Bénédicte Ficq, al de aanval. Zij heeft ernstige twijfels over de verklaringen van slachtoffer Koen Everink. Ook de pers en de politie moeten het ontgelden. Er zouden stukken vanuit de politie zijn gelekt naar de pers en dan vooral in de richting van misdaadjournalist John van den Heuvel. Badr Hari wordt verdacht van poging tot doodslag en acht andere geweldsdelicten.

 

De officier van justitie las de tenlastelegging voor en meldde dat er al een onderzoek naar Badr Hari was gestart, voordat de mishandeling van zakenman Koen Everink plaatsvond. Everink werd tijdens Sensation in een skybox van de Amsterdam Arena zwaar mishandeld. Hari heeft bekend dat hij de zakenman een klap heeft gegeven, maar het OM klaagt hem aan wegens poging tot doodslag.

Er wordt een beeld geschetst van de ruimte in de skybox en volgens het OM is het ongeloofwaardig dat er mensen binnen zijn geweest die niks hebben gezien van de mishandeling. Daar is de ruimte volgens het OM simpelweg te klein voor. Everink heeft gezegd dat hij door Hari en medeverdachte Ferhat Y. is aangevallen.

De advocaat van Hari, Bénédicte Ficq, twijfelt aan de verklaringen van Everink. Hij zou volgens haar verschillende dingen hebben verklaard over door hoeveel mannen hij is mishandeld. Hij zou dronken zijn geweest en heeft verklaringen gebaseerd op verhalen van vrienden. Dat zou blijken uit telefoontaps bij slachtoffer Everink.

Ficq had vrijdagmorgen in haar eerste gedeelte van het pleidooi ook geen goed woord over voor de pers en de politie. Er zouden stukken zijn gelekt naar vooral De Telegraaf. En de pers maakte daar dankbaar gebruik van. De politie heeft er volgens Ficq alles aan gedaan om Hari ’te laten hangen’. 

Later meer…….

Alles over Badr Hari en deze zaak.