Strengere controle van gevangenen

Het contact van gevangenen met de buitenwereld zal scherper in de gaten gehouden worden. Er zijn nieuwe regels voor. Dat heeft de minister van Rechtsbescherming laten weten.

Post

Vooral de post en het telefonisch contact van gevangenen met een vluchtrisico zal meer worden gecontroleerd. De post bekijkt men op smokkelwaar. Ook onderzoekt men of de post echt voor de geadresseerde bedoeld is. Personeel gaat ook beter na of andere gedetineerden worden gedwongen om hun telefoon of hun inlogcode af te staan. Gevangenen moet nu aangeven met wie ze gaan bellen bij de directie. Journalisten moeten zich als zodanig kenbaar maken bij bezoeken.

Affaire

De minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker, heeft richtlijnen laten opstellen, meldt de NOS. Dit onder meer naar aanleiding van een affaire met de veroordeelde kindermisbruiker Robert M. Hij bleek brieven te hebben gestuurd aan verschillende media en een advocaat, zonder dat de directie van de gevangenis ervan af wist. Bij M. was sprake van een maatschappelijk risico. Vandaar dat de maatregelen ook voor hem gelden.

Lees hier meer

Pedoseksueel Robert M. onder verscherpt toezicht