‘Studente moest diefstal bekopen met dood’

De 27-jarige studente die vorige week vrijdag in Maastricht werd vermoord, beschuldigde verdachte Djeylan P. van diefstal. Dit was de aanleiding voor de moord. Dat zou P. tegen zijn advocaat Serge Weening hebben verteld.

 

(beeld: L1)

Gestolen

P. was vrijdag in het appartementencomplex waar de 27-jarige vrouw aan het verhuizen was. Ze kwam hem tegen bij haar flat, waar ze hem aansprak op het vermoeden dat hij iets van haar had gestolen. P. werd kwaad en er volgde een worsteling. Hij stak haar in de hals en korte tijd later overleed ze.

Maastricht

Volgens advocaat Weening was zijn verdachte vaker in Maastricht. Waarom P. bij de flat was, wilde Weening verder niet uit de doeken doen: ‘Daar zeg ik niks over. Hij woonde daar niet, maar was wel vaker in Maastricht.’

Zelfmoord

In de Belgische cel waar P. vast werd gehouden, heeft hij dinsdag een zelfmoordpoging gedaan. Dit was te zien aan de verwondingen aan zijn hals.

P. wordt vrijdag voorgeleid bij de Procureur des Konings in Luik. Daar wordt vastgesteld of P. uitgeleverd kan worden aan Nederland en binnen welke termijn dit kan gebeuren.