Studio RTL Boulevard ontruimd vanwege bedreiging

De uitzending van RTL Boulevard gaat zaterdagavond niet door, vanwege een ernstige bedreiging. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd.

Dreiging

De redactie van RTL Boulevard kreeg zaterdag informatie van de driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Amsterdam, over een dreiging tegen het programma. Die nam daarop het besluit om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. De studio van Boulevard is ontruimd. Dit bericht brengt RTL Nieuws vanavond.

Het gebouw op het Leidseplein in Amsterdam waar de studio van RTL Boulevard is gevestigd, op de avond van de aanslag op Peter R. De Vries (foto: Joost van der Wegen)

Volgens een woordvoerder van de gemeente Amsterdam is er informatie binnengekomen, waardoor er extra maatregelen genomen moeten worden bij de studio op het Leidseplein. Wat voor informatie dat is, kan de woordvoerder nog niet zeggen. ‘Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen’, zegt de woordvoerder tegen RTL Nieuws.

Herhaling uitgezonden

Vanavond wordt een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd dinsdagavond van dichtbij neergeschoten, toen hij van de studio naar de parkeergarage liep.

‘Over hoe het morgen verder gaat, zijn we nu in overleg’, zegt RTL. ‘Veiligheid staat boven alles.’

De redactie van RTL Boulevard heeft inmiddels een decorstuk uit de studio geplaatst bij de bloemenzee op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten als statement.