Hiphopper Suge Knight moet 28 jaar de bak in

De Amerikaanse hiphop producer Marion (Suge) Knight is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf vanwege doodslag. Hij is de oprichter van het beroemde rap-platenlabel Death Row Records, dat hij in 1991 begon met Dr. Dre. De rechter in Los Angeles legde de straf op na Knight’s bekentenis.

Door doodslag te bekennen ontloopt Knight een straf wegens moord, waarvoor hij levenslang zou hebben gekregen. Knight reed eind januari 2015 na een vechtpartij op een parkeerplaats van een hamburgerrestaurant twee mensen aan met zijn pick-up truck, een Ford F-150 Raptor. Eén slachtoffer overleed als gevolg daarvan.

Schokkende beelden

De Amerikaanse website TMZ kreeg beelden in handen van het incident (waarschuwing: beelden kunnen als schokkend worden ervaren). Daarop is te zien hoe een man hem benadert, waarna hij achteruit wegrijdt, de man iets uit zijn handen laat vallen, en daarna terug rijdt, over de mannen heen.

Rappers

Suge Knight werd bekend als oprichter van Death Row Records, dat meer dan 50 miljoen platen verkocht van Westcoast rappers zoals Snoop Dogg, MC Hammer en Nate Dogg. Knight is vooral bekend geworden door zijn betrokkenheid bij geweld en criminaliteit. Op 7 september 1996 werd rapper “2Pac” in Las Vegas neergeschoten, terwijl Knight in de auto naast hem zat. Vóór de schietpartij waren Suge Knight en Tupac betrokken geweest bij een mishandeling. Zij kwamen Orlando Anderson tegen, een South Side Compton Crip. De bittere vijand van Suge Knight’s “Mob Piru”-bende. Voor de mishandeling kreeg Suge Knight een gevangenisstraf van 9 jaar.

Zie ook:

Suge Knight bekent doodslag (VIDEO)

Suge Knight vervolgd voor moord (VIDEO)