Suikergoed: Coke in de zoetwaren

Nadat eerder deze week de cocaïne in koekjes zat gebakken is vanochtend op Schiphol door de Koninklijke Marechaussee een man (47) gepakt die een opmerkelijke hoeveelheid snoepjes met coke bij zich had. Overigens had de verdachte rustig door kunnen glippen als hij netjes zijn boetes had betaald. De man werd na aankomst en paspoortcontrole apart gezet omdat hij nog een boete van 68 euro open had staan. Daarop gedroeg hij zich onrustig en informeerde al te opvallend naar zijn bagage. Dat was de reden dat de marechaussees nog even goed naar die bagage keek en een opmerkelijke hoeveelheid snoepjes ontdekte.

(foto minsterie van Defensie)

Volgens de Marechaussee vervoerde de man vele tientallen ingepakte snoepjes met cocaïne met een totaal gewicht van ruim een kilo. Dat is niet toegestaan en de man werd aangehouden.

Op een vliegtuig uit Suriname kwam vorige week een vrouw (49) op Schiphol met koekjes vol met cocaïne. Bij een controle stuitte de douane op vijf bakjes met koekjes in de handbagage van de vrouw. 59 koekjes zijn onderzocht, ze bleken vol te zitten met coke. Ook deze vrouw is aangehouden.

Vorig jaar werd coke in onder meer pepers, sperziebonen, kerriepoeder, broodjes, snoep en pindadoppen gevonden.