Suge Knight vervolgd voor moord (VIDEO)

Marion ‘Suge’ Knight (49) komt voor de rechter voor moord. De zeer welgestelde Knight, mede-eigenaar van het hiphop-label Death Row Records, kreeg in januari in Los Angeles ruzie met twee mannen en reed hen aan waarna één van de slachtoffers overleed.

Camera’s

Volgens de aanklagers heeft Knight de mannen opzettelijk aangereden. Een rechter in Los Angeles County heeft nu vastgesteld dat er voldoende bewijs is om een rechtszaak te beginnen. Beveiligingscamera’s hebben gefilmd dat Knight’s truck twee mannen aanrijdt op de parkeerplaats van een restaurant. Knight zegt dat het zelfverdediging was nadat één van de twee hem aanviel.

Snitch

Het overlevende slachtoffer is acteur en filmmaker Cle “Bone” Sloan, die zichzelf omschrijft als een ‘niet-actief gang-lid’. Hij zei deze week zich niet te veel te kunnen herinneren. En ook dat hij geen ‘snitch’ wilde zijn.

Bloods

Knight heeft nauwe relaties met de onderwereld in Los Angeles. Hij heeft met Dr. Dre zeker 50 miljoen cd’s verkocht met Death Row Records maar er gaan geruchten dat hij ook deel uitmaakt van een Bloods-vertakking: de Mob Piru.

Kogelwonden

Knight moest deze week na een zitting naar een ziekenhuis voor onderzoek omdat hij tobt met complicaties na operaties aan kogelwonden. Hij is in 2014 door verschillende projectielen gewond geraakt tijdens een schietpartij in een nachtclub in West-Hollywood.

Voorlopig blijft hij in voorlopige hechtenis. Het is mogelijk dat hij op borgtocht vrijkomt. De borgsom is gesteld op 25 miljoen dollar.

https://youtu.be/PE4RRRABgts